"Nie naprawiaj, jesli sie nie zepsulo..."Rozumiem, ze jestescie obaj (Wacpan Hubert i Michelord) bardzo mlodzi i pelni zapalu, ale nie rozumiem Waszego zachowania.
Dolaczyliscie do tego forum stosunkowo niedawno, a juz chcecie zaprowadzac tu swoje porzadki i macie w... nosie wszystkich, ktorzy przez wiele lat tworzyli to miejsce. Dla Was liczy sie tylko WASZA wizja forum.
Nie macie pojecia o obowiazkach admina i moderatora, nie zapytaliscie nawet jakie umiejetnosci sa potrzebne do pelnienia tych funkcji, ale glosno krzyczycie Ja! Ja! Ja!
Forum to nie tylko miejsce, to takze ludzie... mnostwo ludzi, ktorzy je stworzyli. To ich dom, ich podworko. A Wy chcecie poprzestawiac im meble, bo skoro mieszkacie tu od kilku miesiecy to od tej chwili wszystko musi bys wedle Waszego "widzi mi sie". I nie jest dla Was wazne to, ze innym to miejsce pasuje wlasnie takie jakie jest!
Jesli chodzi o Wasze pomysly, to odniose sie tylko do kilku fragmentow z Waszych wypowiedzi w tym watku...
Michelord napisał(a):
Co więcej stałym zjawiskiem stało się odpowiadanie na pytania w stylu:poszukaj na forum.
Jak zmusisz ludzi, zeby odpisywali inaczej?...
Michelord napisał(a):
O targowisku można powiedzieć jedno:przedmioty zlicytowane potrafią tkwić w tematach od bardzo długiego czasu-nikt nie wiem oprócz wcześniejszego posiadacza czy oferta jest nadal aktualna.
Jesli Ty tego nie wiesz, to na jakiej podstawie ocenisz aktualnosc postu? To nie jogurt, wiec nie ma terminu waznosci....
Michelord napisał(a):
typu ,,ścięgna plus żywica epoksydowa w łuku wschodnim''(przypominam dział dla początkujących)
Niektorzy zaczynaja od kija leszczynowego i sznurka a inni od razu z wysokiego "C". Ale dalej sa poczatkujacymi, wiec to dzial jak najbardziej dla nich.
Waćpan Hubert napisał(a):
Dla mnie jest ważniejszy porządek na forum, a tego jak widać nasz kolega sebastian nie umie (lub mu się nie chce) zrobić.
Przy kazdym poscie po prawej stronie jest maly wykrzyknik na czerwonym polu. Jesli uwazasz ze post jest w niewlasciwym miejscu nalezy zglosic ten fakt moderatorom.
Zglosiles??? Jesli nie to nie, to nie zarzucaj innym ignorancji lub lenistwa!
Waćpan Hubert napisał(a):
Błędy wskazane przez kolegę można rozwiązać poprzez rozważne przenoszenie i kasowanie wątków, a także tworzenie nowych działów.
Ktore watki chcesz skasowac? Ktore przeniesc i gdzie? - Konkrety! - Chcesz jakis nowy dzial? Popros o to moderatora. Jesli tego nie zrobisz, to skad on ma wiedziec, ze takowy jest potrzebny?
Michelord napisał(a):
Wiedza tu przekazywana jest bardzo wartościowa ale ginie pod tabunem nieposegregowanych wątków i dwuznacznych działów(niektórzy wrzucają wiedzę w nie,bo mają wątpliwości który z działów jest odpowiedni przez ich nazwy i opisy)
Sa posegregowane

wg "swiezosci". Najnowsze masz na gorze. To jest forum a nie leksykon. I wiele watkow pasuje do kilku tematow rownoczesnie.
Waćpan Hubert, Michelord napisał(a):
Waćpan Hubert- z niepokojem patrzymy na obecne działania na forum arcus, a właściwie ich brak, a szkoda że wygasa nasze jedyne polskie forum o takiej tematyce. Poruszone błędy przez kolegę znacząco pogarszają sytuację na arcusie, ale poprzez ciężką pracę mogą być naprawione.
Michelord- Nie mogę jednak bezczynnie patrzeć jak to forum o łukach(którę traktuję na poważnie) umiera.
Michelord- Masz więc Mariusz odpowiedź czemu jest taka liczba aktywnych użytkowników oraz tych co usunęli konta a nie inna.Po prostu nie mają do czego wracać.
Niestety, ten problem dotyczy bardzo wielu miejsc, z ktorych wycofali sie "mistrzowie tematu". Zazwyczaj prowadza swoje blogi, sklepy i.t.p. i zwyczajnie brakuje im czasu na udzielanie sie na forach.
Jak ich zmusicie, zeby zrezygnowali z Facebooka i ich wlasnych blogow na rzecz tego forum? Macie jakis pomysl?
Michelord napisał(a):
Fakt będzie to moja pierwsza styczność z tego rodzaju funkcją ale to chyba nie znaczy, że mam nigdy jej nie objąć? Każdy przecież kiedyś zaczynał
Kazdy kiedys zaczynal, ale mial jakas wiedzie informatyczna i zazwyczaj byl pelnoletni. Nawet w grach minimalny wiek dla "funkcyjnych" to 16 lub 18 lat...
Jesli chcecie tu cos zmieniac, to zglaszajcie konkretne propozycje, zamiast siac zament i obrazac innych.
Jak do tej pory jedyna rzecz ktora Wam sie udala, to sklonienie moderatora Sebastiana do zgloszenia swojej dymisji

. Mam szczera nadzieje, ze Cream jej nie przyjmie...