Słusznie mówisz, jestem tego samego zdania że jesteś topowym łucznikiem, zawodnikiem i wytwórcą i dlatego powinieneś wspólnie z nami współzawodniczyć. A że się naharowałeś przy organizacji to wiem od samego początku bo też kilka razy współodpowiadałem za przeprowadzanie zawodów, jako organizator, sędzia, trener i biurowe sprawy też musiałem ogarniać oraz jako opiekun na obozach treningowych. Tylko w innym sporcie, trochę bardziej kontaktowym. Także znam niuanse, pretensje, czepianie się o wszystko, gwiazdorzenie, dofinansowania rozliczenia finansowe, polityczne sprawy, wykłócanie się itp. Myślę że rozumiem Cię jak chyba mało kto. O Monusie też mam wyrobione zdanie, zwłaszcza jak przy tych protestach niby to przypadkiem co chwila nadeptywał mi na strzały, trzy razy przesuwaliśmy się z łukami od niego a za czwartym to już go przyhaltowałem ręką żeby nas nie rozdeptał. Na II turnieju myślałem, że to wszystko dla jaj, te flagi, stroje itp, niby fajnie. Ale teraz rozjaśnia mi się trochę pogląd na te sprawy. Zwycięstwo tylko się liczy i jeszcze chyba bardziej inne sprawy, których już tu po imieniu nie będę nazywał, zaczyna pachnieć brzydko sami wiecie czym a akurat tego się nie spodziewałem. Więcej nie powiem.
Ale dla rozluźnienia poturniejowego pozwolę sobie na uwagę o nagrodach od miasta w postaci rzeźby diabła Boruty dla Muzułmanów. I nie wiem czy oni jak wrócili z tym i jeszcze z bąbelkami od Kamila do siebie to czy długo głowy jeszcze ponoszą na szyjach;-) Rzeźby są w Islamie zakazane a tu im jeszcze samego diabła dali !!! Polewkę mam z tego od niedzieli

"Łucznicy przeciwko dopalaczom" to już beka totalna jak to zobaczyłem, do tego co gorsza przeciwskuteczne. W Łęczycy też już się żrą między sobą, pewno to radni wypisują na siebie z różnych opcji politycznych. Jedni normalnie jak u Barei, co do szafy Jarząbek śpiewał a drudzy w drugą stronę. Normalka, jak to w Polsce.
Mimo wszystko dla mnie ten turniej nie był do bani, zwłaszcza, że mi się poszczęściło. Dużo to powodzenie dla mnie znaczy, w życiu prywatnym, zwłaszcza w ostatnim okresie. Miałem pewną odskocznię i dzięki której się trochę zmobilizowałem. Dziękuję Wam za zorganizowanie go i dziękuję współzawodnikom. Pozdrawiam zwłaszcza znajomych z forum, wszyscy jesteście równe chłopaki

Pozdrawiam też Abida, Francesca, państwa Riebandt obok których mieliśmy miejscówki, tą Turczynkę która mnie obdarowała i wszystkich innych z którymi miałem przyjemność się zapoznać na turnieju, a wszystkich nazwisk nie sposób wymienić. Gratuluję zwycięzcom, gratuluję uczestnikom zwłaszcza tym którzy stawili się z własnym sprzętem i państwu Nawalnym bo robicie coś wielkiego w tym naszym czasami dziwnym kraju.
Trochę zdjęć wrzucę i jest też filmik don Corleone ze stron muzeum
https://www.facebook.com/MuzeumWLeczycy/Show must go on
Jeszcze się zapytam, czy mogę udostępnić zdjęcia łuków i innych eksponatów, mebli rzeźbionych Twoich obrazów z wystawy w Muzeum w Łęczycy, które zrobił Pawlo? O ile jakość będzie dobra bo słabe światło było i bez flesha robione. Tak jeszcze zapodam, że Paweł też amatorsko maluje, głównie o tematyce powstańczej, konnej coś w podobie do Kossaków. Tylko do netu się nie pali za bardzo. Miał swoją własną wystawę obrazów, chyba z rok temu w Domu Kultury w Ozorkowie. Co zabawne było przy tym losowanie wśród uczestników jednego z jego malunków. I zgadnijcie kto wylosował, ja czy jego babcia?